Praag

De stad Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en mag beschouwd worden als één van de mooiste steden van Europa. De stad ligt in westelijk Tsjechië, in de regio Bohemen, aan de rivier de Moldau en is gebouwd op heuvelachtig terrein.

Het vermaarde historische centrum van de stad is goed bewaard gebleven tijdens de tweede wereldoorlog en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De gebouwen zijn opgetrokken in diverse bouwstijlen, ook moderne architectuur behoort tot de bezienswaardigheden in Praag. Deze culturele diversiteit zorgt er mee voor dat Praag één van de drukst bezochte steden van Europa is. De gschiedenis van de stad kan trouwens ook herbeleefd worden in de diverse musea, waaronder het Nationaal Museum.

Bezienswaardigheden Praag

De stad kent bijzonder veel interessante trekpleisters, maar we willen er toch even enkele aanhalen die je zeker moet gezien hebben. Het Oude Stadplein kunnen we beschouwen als het kloppend hart van het historisch centrum en is een drukke gezellige ontmoetingsplaats net als de Karels Brug, de bekendste verbindingsweg over de rivier de Moldau.

Het grootste burchtencomplex ter wereld bevindt zich ook in Praag. De Praagse Burcht met verschillende paleizen en kerken heeft een imposante aanblik, zeker ook de prachtige tuinen mogen niet vergeten worden. De stad kent uiteraard ook vele, diverse kerken. Eén van de populairste is de Sint-Nicolaaskerk, waar onder meer het grootste fresco van Europa van 1500 m² groot terug te vinden is.