Vliegen naar Tsjechië

Luchthavens in Tsjechië

Het grootste vliegveld van het land bevindt zich in Praag, meer bepaald in het noordwesten van de stad in de wijk Ruzyně. Op 6 juni 2011 kreeg deze luchthaven trouwens de Eagle Award uitgereikt door de International Air Transport Association dankzij zijn uitstekende service, transparantie, goed beheer en voortdurende verbeteringen.

Naast Praag zijn er ook internationale vliegvelden gevestigd in Brno, Ostrava, Karlsbad en Pardubice. Ook zijn er nog enkele diverse kleinere vliegveldjes over het land verspreid, die echter niet internationaal worden gebruikt. Binnenlands vervoer per vliegtuig wordt echter niet zo vaak aangewend wegens de hogere kostprijs.

De nationale luchtvaartmaatschappij

De Tsjechische nationale luchtvaartmaatschappij CSA Czech Airines werd in 1923 opgericht. Vanaf 1930 werd er ook internationaal gevlogen, maar onder het bewind van de communistische partij werd dit echter zo veel mogelijk beperkt. Sinds 1995, na de splitsing Tsjechië en Slowakije, opereert de maatschappij onder de huidige naam.

Vliegen naar Tsjechië

Gezien het ondertussen verder uitgebouwde toeristische karakter vliegen de meeste maatschappijen op Tsjechië, zoals daar zijn British Airways, Air France of Lufthansa. Je kunt hierdoor eenvoudig vliegen naar Tsjechië. Vergelijk bijvoorbeeld je vliegtickets op Tix.nl en je ziet direct welke airline het meest voordelig is.  Qua reistijd moet je rekening houden met iets minder dan anderhalf uur. Gezien deze interessante reistijd zijn de Tsjechische steden met hun historische achtergronden en romantieke karakter een uitgelezen mogelijkheid voor een citytrip.